Levenslang leren

Levenslang bijleren als trainer, sportbegeleider is belangrijk!
Het opleidings-& bijscholingsaanbod 2023 staat online! Meer info en inschrijven via www.sport.vlaanderen/vts of in de VTS-app! De keuzewijzer helpt je op weg.

 

Levenslang bijleren

Omdat levenslang leren voor trainers en sportbegeleiders noodzakelijk is, organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool kwaliteitsvolle bijscholingen op verschillende tijdstippen en verspreid over heel Vlaanderen. Neem zeker een kijkje op de website van de Vlaamse Trainersschool - VTS PLUS die een uitgebreid kwaliteitsvol bijscholingsaanbod in Vlaanderen aanbiedt. Die bijscholingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor trainers, sportbegeleiders en VTS-medewerkers (bv. docenten, cursusverantwoordelijken en verantwoordelijken voor de sportkaderopleidingen bij de sportfederaties).

 

Workshops coachen met de M-factor

Jaarlijks motiveren we coaches om de opleiding M-factor te volgen. Deze bescholing gaat over 'hoe motiveer je sporters'? Met je M-factor! Drie workshops diepen elk een ander aspect van motiverend coachen met de M-factor grondig uit. Zo komen jouw sportlui steeds met volle goesting naar de training of wedstrijd.

Workshop 1: M-coachen en trainen

Hoe kan je de intrinsieke motivatie van de jonge sporter verhogen op training? We belichten de M-aanpak van de coach voor, tijdens en na de training. We reiken je aan de hand van een aantal sleutelwoorden concrete inzichten aan, waaraan jij je eigen aanpak kan aftoetsen. Vervolgens ga je met je actieplan aan de slag.

Workshop 2: M-coachen en presteren

Hoe prikkel je jonge sporters op een kwalitatieve manier in wedstrijdomstandigheden? We staan stil bij de M-aanpak voor, tijdens en na de wedstrijd. De sleutelwoorden dienen als kapstok om jouw eigen stijl te optimaliseren.

Workshop 3: M-coachen en managen

Hoe volg je de ontwikkeling van jonge sporters op doorheen het seizoen? We bespreken hoe we aan de hand van een aantal sleutelwoorden jouw M-aanpak kunnen verzekeren op langere termijn. Het gaat immers over het duurzaam motiveren van jeugdsporters. Zo kan jij dit integreren in jouw werkveld en word je niet alleen coach met de M-factor, maar ook ambassadeur van de M-factor!

Website: 

Coach met de M-factor