Topsportcommissie

 
 

 

De topsportcommissie is een onafhankelijk adviesorgaan, waarin experten vanuit verschillende disciplines en vertegenwoordigers van het bestuur zetelen. De commissie bestaat uit een vertegenwoordiger van de raad van bestuur KBKF en KBSF, een vertegenwoordiger van topsporters en een expert kunstschaatsen, een expert langebaanschaatsen en een expert shorttrack. Sport Vlaanderen en het BOIC zijn vertegenwoordigd door de desbetreffende programmamanager topsport. 

De commissie geeft de mogelijkheid aan sporters, experten, officials, juryleden, ... verder genoemd als 'belanghebbende topsport', om hun stem te laten horen gedurende een tijdsvenster van 30 minuten. Nadien zal de topsportcommissie hier een formeel antwoord op formuleren en toesturen aan de belanghebbende topsport. De aanvraag van de belanghebbende topsport, dient voorafgaand gecommuniceerd te worden met de voorzitter, zodoende dit officieel op de agenda van de commissie kan verschijnen. 

De topsportcommissie belist mee over het topsportbeleid van de federatie. De topsportdirecteur is voorzitter van deze commissie en roept de topsportcommissie samen om de topsportwerking te evalueren en bij te sturen. 

De topsportcommissie komt op regelmatige tijdstippen samen om lopende topsport dossier te bespreken. 

Alle verslagen zijn ter inzage van de Taskforce. Recentste publiekelijke verslagen kunnen hieronder geraadpleegd worden:

Verslagen 2024:

 

Heeft u een agendapunt voor deze commissie, kan u deze rechtstreeks laten agenderen bij de topsportdirecteur:

Contact topsportdirecteur: annelies.dom@vlsu.be

Onderwerp van de mail bevat: Verzoek agendapunt topsportcommissie. Gelieve het verzoek voldoende te kaderen en eventueel te voorzien van extra bijlagen/documenten. Dit ter voorbereiding van de topsportcommissie.