Kunstschaatsen

Topsportplan kunstschaatsen

De VLSU heeft haar topsportplan afgestemd op het topsportactieplan van Sport Vlaanderen. Het topsportprogramma start met een talentindentificatie. Hiervoor gaat de VLSU een samenwerking aan met de Ugent om een testbatterij te ontwikkelen. Op termijn zal deze testbatterij een predictieve waarde bieden naar toekomstige topsporters binnen een bepaalde schaatsdiscipline.

Talenten kunnen instromen in een ontwikkelingsprogramma als ze voldoen aan een minimum totale score per schaatsleeftijd. Nadat ze zijn ingestroomd moeten ze voldoen aan technische element scores met een bepaalde kwalitatieve uitvoering. 

Het doel van de federatie is een generiek ontwikkelingsprogramma  op te stellen om schaatsers en coaches beter te maken overheen de jaren. Om zo aansluiting te vinden bij de mondiale wereldtop. Dit is de doelstelling wanneer je instroomt in een prestatieprogramma. 

De presentatie over het topsportprogramma kunstschaatsen kan je HIER terugvinden.

Kijk hier  om de ontwikkelingslijn per schaatsleeftijd te ontdekken. Dit is een opstart van een nieuw programma. Topsport is een proces waaraan constant geëvalueerd wordt en inspeelt op de nieuwe regelgeving vanuit ISU.