11/10/2022

Achtste Trophée du Grand Lion in Belfort

Het was een bewogen weekend voor de Belgische jeugdploeg onder leiding van BeGold coach Steven Peeters. Na hun trainingskamp met de seniorenploeg in Heerenveen, trok de jeugd, met Fré Van Damme (STKG), Warre Noiron (IDA) en Aleyándro Rivero Maerschalck (STKG), en Ilias Peeters (IDA) richting het Franse Belfort voor hun eigen wedstrijd, de achtste Trophée du Grand Lion. Daar voegden ze zich bij Tijmen Van Laethem (STKG) en Eduardo Detournay (YDS), die er gecoacht werd door Lieselot Noiron.

De wedstrijd in Belfort is er eentje op een kleinere ijsbaan die aanvankelijk voor wat onzekerheden zorgde onder de schaatsers. Uiteindelijk bleek dit geen enkel probleem te zijn, want onze junioren deden het uitstekend. Met deelnemers uit zeven verschillende landen, waaronder Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië, verschenen onze Belgische schaatsers telkens aan de bovenzijde van het eindklassement.

Bij de jongste junioren ging Eduardo aan de haal met een bronzen medaille, zowel op de 500m, de 333m en het totaalklassement. Dat én een nieuw persoonlijk record op elke afstand maakt dit voor hem een succesvol weekend. Ook Fré bij de junioren B heeft een recordverbrekend weekend achter de rug, en voegde daar ook de overall overwinning aan toe. Enkel op de 500m moest hij zich tevreden stellen met een vijfde plaats in de finale omwille van een penalty. Verder bij de junioren B wist Aleyándro zich ook telkens in de finale te wurmen, maar in het totaalklassement eindigt hij als vijfde. Bij de junioren C pakte Tijmen de algemene derde plaats en bij de junioren A/senioren deelden Ilias en Warre het podium met een respectievelijk tweede en derde plaats. Alle resultaten kan je hieronder terugvinden.

 

777m

500m

333m

Overall

Eduardo Detournay (jun E)

5

3

3

3

 

1500m

500m

1000m

Overall

Tijmen Van Laethem (jun C)

3

11

2

3

Fré Van Damme (jun B)

1

5

1

1

Aleyándro Rivero Maerschalck (jun B)

6

3

5

5

Warre Noiron (jun A/sen)

7

2

3

3

Ilias Peeters (sen)

2

3

2

2

 Foto: Lieselot Noiron

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE