Start to Skate: Kleuters

"Liefste mama en papa, gaan we vandaag schaatsen?"

Wil jouw kleuter (tussen 3 en 8 jaar) ook graag op het ijs staan na het zien van de prestaties van onze olympiërs? Dat kan dankzij het initiatief van Sport Vlaanderen, MultiMove en de VLSU. Samen riepen zij het project 'Schaatsvriendjes' in het leven. Maar wat is dat nu precies?

Schaatsvriendjes is een concept waarbij schaatslessen worden gegeven die openstaan voor kleuters. Kinderen leren er op een speelse, hele leuke en verantwoorde manier kennis maken met het ijs. En dat onder begeleiding van gediplomeerde trainers, en natuurlijk ook Kwikkie en Moovie.

Vraag ernaar in uw dichtsbijzijnde schaatsbaan

Wat heb je nodig? 

  • Losse, warme kledij
  • Eén paar lange kousen (die de enkels bedekken)
  • Handschoenen
  • Optioneel: muts en/of (fiets)helm

 

Heeft je zoon of dochter de smaak te pakken?

Sluit je aan bij één van onze clubs en laat je (wekelijks) begeleiden tijdens clubtrainingen door de trainers van onze clubs. Onze clubs zijn toegankelijk voor het brede publiek die recreatief of competitief wil beginnen kunstschaatsen. Vervolgens kan je kiezen om op recreatieve of competitieve basis deel te nemen aan één of meer kunstschaatsdisciplines. Meer informatie over de verschillende kunstschaatsclubs kan je vinden op onze pagina CLUBS. Je kan alvast een kijkje nemen op de website van de clubs en bij interesse contact opnemen met de betrokken club. 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE