Start to Skate: Jongeren en volwassenen

Wil je graag leren schaatsen? 

Klop dan zeker aan bij één van onze clubs. Laat je (wekelijks) begeleiden tijdens clubtrainingen door de trainers van onze clubs. Onze clubs zijn toegankelijk voor het brede publiek die recreatief of competitief wil beginnen kunstschaatsen en/of snelschaatsen. Meer informatie over de verschillende kunstschaatsclubs kan je vinden op onze pagina CLUBS. Je kan alvast een kijkje nemen op de website van de clubs en bij interesse contact opnemen met de betrokken club. 

Wat mag je verwachten?

Onder het motto, schaatsen is voor iedereen, werden leerlijnen en lesmateriaal ontwikkeld voor clubs ter ondersteuning van jouw, de recreatieve schaatser! Hierbij staan plezier en vaardigheden op een veilige en verantwoorde manier aanleren centraal.

Onderstaande lesmateriaal is gericht op schaatsers van jong tot oud, met al dan niet schaatservaring. Wij hopen jullie hiermee uit te dagen en te triggeren om het schaatsen steeds beter onder de knie te krijgen. Laat je verrassen tijdens de clubtrainingen of klik op onderstaande afbeeldingen om de inhoud te zien. Indien interesse bekijk het ondersteunend filmmateriaal via de databank oefeningen. Veel plezier en succes!

Doelgroep: recreatieve jeugd snelschaatser

Doelgroep: recreatieve jeugd en volwassen kunstschaatser

 

Heb je de smaak te pakken en wil je starten met competitie in één of meer kunst- en/of snelschaatsdisciplines? 

Bespreek dit met je coach. Wij helpen je alvast ook een beetje op weg via de pagina: start met competitie kunstschaatsen, start met competitie shorttrack