06/03/2022

Bart derde op WK Allround in Hamar

Het WK langebaanschaatsen vond dit seizoen plaats in het Noorse Hamar. Het sprintonderdeel stond van donderdag tot vrijdag op het programma, terwijl het allroundgedeelte van zaterdag tot zondag betwist werd. Voor België was enkel Bart Swings aanwezig om onze kleuren te verdedigen, en dat deed hij met succes.
 
Zaterdag stond voor de allrounders de 500m en de 5000m op het programma. Op de 500m sprintte Bart naar een tijd van 37,09, goed voor een elfde plaats. Even later schaatste hij de vijf kilometer, waar hij zesde werd met een tijd van 6.23,25.
 
Op zondag toonde hij zich de beste op de 1500m. Hij liet de Nederlander Patrick Roest en de Amerikaan Emery Lehman achter zich met een tijd van 1.46,03 en schoof zo op naar een vierde plaats in het totaalklassement met nog één afstand te gaan: de tien kilometer waar slechts de acht beste schaatsers aan mogen deelnemen. Het was natuurlijk geen verrassing dat de Zweed Nils van der Poel naar de overwinning reed met een baanrecord van 12.41,56. Bart werd heel knap tweede met een tijd van 13.09,21 en klom in het eindklassement naar de derde plaats. Bart keert met brons terug uit Noorwegen. Proficiat!
 
Foto: Martin de Jong

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE