06/03/2023

Bart Swings wereldkampioen massastart!

Van 2 tot 5 maart vonden in een bomvol Thialf in het Friese Heerenveen de Wereldkampioenschappen afstanden plaats op de langebaan. Voor België stonden Bart Swings, Mathias Vosté, Sandrine Tas en Isabelle van Elst aan de start van wat een pachtig tornooi zou worden voor het Belgische schaatsen.

Het WK begon alvast geweldig voor Bart Swings want in een rechtstreeks duel met topfavoriet Patrick Roest wist Swings zich in een tijd van 6.13.06 naar een derde plaats te rijden. BRONS, gefeliciteerd Bart!

Ook Sandrine Tas kwam in actie op de eerste dag, zijn eindigde op een 17e plaats op de 3000m bij de vrouwen.

Zaterdag stonden alle Belgen aan de start en wat een dag zou het worden voor het Belgische schaatsen! Aangemoedigd door duizenden supporters won Bart Swings de allereerste gouden medaille voor België op een wereldkampioenschap schaatsen! Ongeëvenaard, wat een prestatie! GOUD voor Bart Swings op de massastart.

Sandrine Tas eindigde op een hele knappe zesde plaats in de finale van de massastart.

Isabelle van Elst finishte op de 14e plaats op de 1000m.

Mathias Vosté reed in zijn rit op de 1000m naar een mooie 8e plek.

Een dag na zijn historische overwinning op de massastart stonden Bart en Sandrine op de laatste dag van het WK afstanden nog aan de start van de 1500m. Voor Sandrine Tas eindigde het langebaanseizoen met een 22e plaats op de 1500m, Bart swings sloot dit WK af met een knappe 6e plaats.

Het langebaanseizoen zit er met dit WK voor de meeste schaatsers stilaan op, voor sommigen begint nu het inlineseizoen, anderen trainen de zomer door om volgend seizoen weer topfit aan de start te staan. Wij kunnen alvast niet wachten om te zien wat jullie nog allemaal voor ons in petto hebben, bedankt voor het prachtige seizoen!

Foto: Martin De Jong

SVG

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE