18/03/2022

Belgische aflossingsploeg naar WK shorttrack in Montréal

Na lange tijd mag België weer eens een aflossingsploeg naar het wereldkampioenschap shorttrack sturen. De wedstrijd wordt van 8 tot 10 april in het Canadese Montréal georganiseerd, drie weken later dan oorspronkelijk gepland.
 
Enkel de acht beste landen mogen met hun aflossingsploegen deelnemen aan het WK. Na de vier olympische kwalificatiewedstrijden – die zowel als selectie voor de Spelen, als voor het WK golden – eindigde onze herenploeg als tiende, net achter Japan. Maar door de verbanning van team Rusland en Japan die onlangs besliste niet deel te nemen met een relayteam, werd België alsnog opgevist om die achtste plaats op te vullen.
 
Individueel werden Hanne Desmet, Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Ward Pétré al eerder geselecteerd. Deze selectie wordt nu aangevuld met Rino Vanhooren, Warre Van Damme en Enzo Proost voor de relay, dat maakte de Raad van Bestuur van de KBSF en het selectiecomité gisteren bekend. We wensen de heren alvast veel succes, maar eerst staat nog het Belgisch Kampioenschap nog op de agenda voor de shorttrackers. Die staat volgend weekend, van 26 tot 27 maart, in Hasselt gepland.
 
Foto: Alexandra Danneel
 
AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE