15/01/2021

Belgische junioren nemen geen deel aan het junior WK langebaanschaatsen in Japan als gevolg van Covid19-pandemie.

De Belgische langebaanschaatster Fran Vanhoutte zal als gevolg van de onzekere situatie rondom COVID 19 niet deelnemen aan het WK junioren in Hachinohe. Het gebrek aan mogelijkheden om zich goed voor te bereiden is de belangrijkste reden van afmelding.

De KBSF heeft lang gezocht naar mogelijkheden om een delegatie junioren af te laten reizen naar het WK in Japan. Naast Fran Vanhoute was ook Gijs Luyten een potentiele deelnemer aan het WK.

 

foto: IOC

Het gebrek aan ijsuren en de verstrengde maatregelen in Nederland (lockdown) en Duitsland (quarantaineregels) maakte het onmogelijk om een passende voorbereiding te organiseren en de kwalificatietijden verder aan te scherpen. 

Afgevaardigde Langebaan Stijn Turcksin reageert teleurgesteld op de beslissing; ‘We hebben er alles aan gedaan om Gijs en Fran de mogelijkheid te geven om nog wedstrijden te laten rijden en zich op een goede wijze voor te laten bereiden op het WK, echter zonder ijs staan we nergens. We richten ons er nu op om deze junioren een goed zomerprogramma aan te bieden zodat ze er volgend jaar zeker zullen staan.’

Beide junioren zijn junior A1 en maken hierdoor ook het volgend seizoen nog kans op een selectie voor het WK junioren wat dan in Oostenrijk plaatsvindt.

 

 

een artikel van KBSF

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE