02/12/2021

Bijscholingen om naar uit te kijken

Webinar sport met grenzen op jongerenmaat

Kinderen en jongeren zijn continu bezig hun eigen grenzen en die van anderen te ontdekken. Dit doen ze thuis, op school, in de jeugdbeweging, maar evengoed ook in de sportclub, op sportkamp of tijdens een sportstage. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Aangeven waar jouw grens ligt, reageren op grenzen van een ander, … De nieuwe tool ‘Sport met Grenzen op Jongerenmaat’ helpt jonge sporters en hun trainers om hiermee aan de slag te gaan.

Meestal is het seksueel gedrag dat jongeren stellen of meemaken oké. Soms kan het echter ook grensoverschrijdend zijn. Om te bepalen of een (seksuele) situatie oké is of niet gebruiken we de 6 criteria van het ‘Sport Met Grenzen Vlaggensysteem’. Door middel van de oefeningen in deze werkvormen worden jongeren zich meer bewust van de criteria. 

 

wanneer prijs locatie

7 december 2021

19u30 - 20u30

€7,50 online

 

De inschrijvingslink vind je hier

 

De sporter in een prestatiemaatschappij

Sporters voelen steeds meer de druk om te presteren in plaats van te sporten voor hun plezier. Denk maar aan voedingssupplementen, allerlei data van trainingen, focus op gewicht & sportvoeding. Tijdens deze studiedag laat de organisator ‘gezond en ethisch sporten’ experten aan het woord over hoe we de sporters kunnen beschermen in deze prestatiemaatschappij. Via praktijkgerichte infosessies krijg je een ideale kijk in de sportsector inspireren om te blijven inzetten op gezond en ethisch verantwoord sporten (GES).

Ben je bezig met gezond en/of ethisch sporten? Dan mag je deze GES-dag zeker niet missen! Neem je agenda alvast erbij want deze interessante dag vind plaats in juni 2022 (meer info volgt nog)

 

waneer prijs locatie
juni 2022

Deelname is gratis voor 3 deelnemers per sportfederatie, lokale sportdienst of fitnessclub

onder voorbehoud

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE