25/03/2022

BK shorttrack in Hasselt

Komend weekend komen 52 Belgische shorttrackers samen om te strijden voor de Belgische titel in ijsbaan de Schaverdijn in Hasselt. Het worden twee spannende dagen vol wedstrijden, want naast de wedstrijden waar het gaat om de titel, wordt er dit jaar ook een 1000m buiten competitie gereden waar alle schaatsers van hetzelfde niveau – in plaats van leeftijdscategorie – tegen elkaar rijden. Deze categorieën worden opgedeeld volgens besttijden en beloven mooie ritten te brengen.
 
Grote afwezigen zijn Hanne en Stijn Desmet, die door het verplaatsen van het WK samen met team Nederland dat weekend naar Calgary trekken om zich optimaal voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Montréal, Canada. Ook Warre Noiron en Aleyándro Rivero-Maerschalck moeten het BK noodgedwongen missen. Zij keren morgen pas terug uit Vuokatti, waar ze de afgelopen week tijdens de EYOF de Belgische kleuren mochten verdedigen.
 
De wedstrijden starten zaterdag om 10u met de Pinguïn Cup, de wedstrijd buiten competitie en de voorrondes tot 16u30, en op zondagochtend worden alle finales geschaatst tussen 9u en 12u30. Dan zullen we weten wie we Belgisch kampioen mogen noemen. Veel succes aan alle deelnemers.
 
Foto: Rino Vanhooren
 
RVH

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE