18/08/2021

Carine Herrygers is niet langer coach van Loena Hendrickx

Deze week heeft Carine Herrygers besloten volledig te stoppen als trainer van Loena Hendrickx. “Tussen mij en Loena was de klik er niet meer om Loena op het hoogste niveau te trainen in aanloop naar de Olympische Spelen. Ik ga mij nu richten op het training geven van andere sporters”. Carine kijkt terug op zeer waardevolle tijd waarin zij als coach mee heeft kunnen groeien met de ontwikkeling die Loena naar de mondiale top heeft gemaakt. Sinds hele jonge leeftijd trainde Loena al met Carine. De samenwerking met de andere coach van Loena, Jorik Hendrickx, tevens een oud atleet van Carine, heeft haar veel gebracht, met als hoogtepunt de 5 plaats op het WK kunstschaatsen in Stockholm in 2021.

Loena: “Ik vind het natuurlijk zeer jammer dat Carine volledig uit mijn carrière verdwijnt. Er waren reeds veranderingen gepland in de rolverdeling aangezien ik meer betrokkenheid zocht in mijn hoofdcoach. Ik ben Carine zeer dankbaar voor alle mooie jaren! Ik wens haar veel succes met al haar nieuwe doelen.”

Carine, Loena en Jorik zijn in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. In de komende periode zal in aanloop naar het Olympische seizoen op goede wijze de trainingen en omkadering worden ingevuld om optimaal te werken naar de Olympische Spelen. Carine wenst Loena en Jorik hierin heel veel succes!

Een foto van Imago Images.
Carine en Loena tijdens het zomerkamp georganiseerd door het BOIC in Portugal eind mei 2021.

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE