05/10/2020

Club van de maand

Deze maand starten we bij VLSU met een nieuw initiatief, namelijk Sportclub van de maand! Dit wil zeggen dat we vanaf nu elke maand één sportclub in de aandacht zetten op onze website en sociale media kanalen. Hiermee geven we een inkijk in de Vlaamse schaatsclubs aan heel schaatsend Vlaanderen en bouwen we aan een echte community om elkaar toch een beetje dichter bij elkaar te brengen in deze tijden van social distancing. Om het ijs te breken hebben we ervoor gekozen om de enthousiaste kunstschaatsclub Hivernia uit Mechelen als eerste uit te pikken en in de spotlight te zetten.

De historie van Hivernia

Het begon allemaal in 2014 met een grote droom van de eigenaars van de kleine ijsbaan in Leest. Zij wouden namelijk heel graag de thuis zijn van een bruisende kunstschaatsclub. Daarop hadden enkele coaches en vrijwilligers het idee om een club op te richten met een totaal nieuw concept, namelijk werken met een coachteam zoals in vele buitenlandse clubs. De naam van de club Hivernia is een afleiding van het Franse woord hiver, wat winter betekent in het frans. In september 2016 opende de ijsbaan in Mechelen en verhuisde de club naar het nieuwe moderne complex.

Ondertussen telt de club maar liefst 149 actieve leden. Hun coachteam bestaat momenteel uit 7 coaches, 4 hulpcoaches en 3 hulpcoaches in opleiding. De club investeert veel in opleiding van hun toekomsitge train(st)ers en dit is gebeurd allemaal onder de leiding van hoofdcoaches van Hivernia namelijk Christelle Damman, Leslie Stewart & Yana Vanaerschodt. Het voordeel van een coachteam is dat elke coach zijn specialiteit heeft. En een mooie samenwerking van de coaches zorgt natuurlijk voor mooie resultaten op wedstrijden.

 

Foto: Hivernia 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE