26/11/2020

Club van de maand - BSC

De ijsbaan in Brugge is momenteel gesloten en dat al sinds maart 2020. Ten vroegste 15 december opent de Brugse ijsbaan opnieuw de deuren. In tussen tijd konden de schaatsers dan de club terecht op het ijs in Liedekerke. Dit was heel belangrijk voor de club want BSC heeft een grote groep aan jonge renners met veel ambitie en talent. Ze zijn allemaal gedreven om beter te worden en zijn bereid daar hard voor te werken. “Deze groep wordt onze kern. Zij zijn onze toekomst en we willen hen daarom zoveel mogelijk begeleiden.”

BSC is een zeer diverse club en we mogen daarom niet vergeten om de inzet van alle andere leden ook te vermelden. Van jong tot oud, iedereen is welkom bij de Brugse shorttrack club. "Wij willen hoofdzakelijk iedereen laten sporten in een familiale omgeving. Ons doel is om elk jaar iedereen zich thuis te laten voelen en te laten genieten van onze sport." Volgend jaar willen ze zeer graag een Master-cup wedstrijd organiseren maar het blijft natuurlijk afwachten of dit wel kan doorgaan.

"BSC is een club met een familiesfeer waar iedereen zich thuis voelt, net als een puzzel heeft iedereen zijn plaats."

Aangezien de ijsbaan in maart officieel sloot, en de club daardoor wel voorbereid was op een sluiting, hebben zij het voordeel gehad dat ze nooit echt gestopt zijn met de clubtrainingen. Het grote probleem was natuurlijk wel dat de ijsbaan niet open gegaan is in het begin van het seizoen. "Onze leden zijn al gewoon om in september bij onze collega’s in Gent te gaan trainen. We zijn daar dan ook zeer dankbaar voor dat zij ons ook dit jaar verwelkomen."

Het wegvallen van trainingen is natuurlijk voor elke sport een heel moeilijk gegeven om op te vangen. Daarnaast maakt het aflassen van alle wedstrijden het ook enorm moeilijk voor competitieleden om gemotiveerd te blijven. Om dit te compenseren proberen ze zo veel mogelijk skype trainingen aan te bieden aan hun leden en hopen ze dat ze zo snel mogelijk terug buiten te kunnen sporten in clubverband. 

Om af te sluiten vroeg ik nog naar een visie op de toekomst van BSC. "Het is natuurlijk zeer moeilijk voor onze club om ver vooruit te denken door externe omstandigheden. We hopen en werken er zeer hard aan om een nog betere clubwerking te hebben. We hebben gezien bij onze federatie, KBSF, dat een verandering in het management grote gevolgen kan hebben op hun leden. Dit willen wij ook verwezenlijken. Door het verbeteren van onze structuur en onze administratie kunnen wij ‘professionaliseren’ en zo onze leden nog beter begeleiden. Dit zowel voor de competitie- als recreatieleden."

 

EA

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE