09/11/2020

Club van de maand - november

Ook deze maand zetten we één bepaalde club extra in de aandacht. In de maand november hebben we gekozen voor de sympathieke snelschaatsclub, BSC. De Brugse Schaats Club is hoofdzakelijk een shorttrackclub maar ze hebben ook 1 langebaan atleet onder hun clubkleuren. De clubleden zijn dan heel blij dat Mathias Vosté - die vroeger shorttracker was– de club wilt blijven verdedigen in een andere discipline. Naast shorttrack heeft BSC een Brugse clubpartner genaamd ITBSC. Deze club biedt een uitgebreid skeeler programma aan tijdens de zomermaanden wanneer er geen ijs is.

De club werd opgericht in 1970 en telde vorig seizoen officieel 60 leden. De Brugse ijsbaan sloot al op 1 maart 2020 en zo heeft BSC vrijwel als enigste club het vorige ijsseizoen kunnen afsluiten in schoonheid. “Covid had toen nog geen effect op onze club. In maart zijn wij direct begonnen met onze zomertrainingen die vervolgens verplaatst zijn naar onze skype sessies door de eerste lockdown.”

Het coachteam in Brugge bestaat uit 3 vaste trainers en 1 jeugd-G sport begeleider. Marij Timmerman al 39 jaar actief in de club. Begonnen als competitielid, later als jeugdbegeleider en sinds 2019 ook club secretaris. Franky Vanhooren al 47 jaar actief in de club. Hij is jaren lid geweest van het Nationaal team en heeft aan veel Europese en Wereld Kampioenschappen deelgenomen. Daarbij heeft hij deelgenomen aan de Olympische Spelen in 1992. Na zijn topsport carrière was hij Nationale trainer bij de KBSF van 1995 tot 2016. Op dit moment is hij hoofdtrainer bij BSC en geeft hij training aan de jeugdselectie in Liedekerke. Willy Caboor, oprichter en al 50 jaar vaste trainer. Momenteel begeleidt hij de nieuwkomers en leert alle schaatsers overzetten in de bocht. Wim De Deyne lid geworden in 1986 hij groeide uit tot hun 4de Olympiër en zijn ervaring doorspeelt naar de BSC-competitie leden. Wim is ook ISU afgevaardigde en hij is een vaste waarde binnen de club en federatie. In de zomer geven competitie schaatsers Robin Verhooghe en Rino Vanhooren de zomertrainingen.

Wil je de Brugse club nog beter leren kennen? Hou zeker onze website in het oog voor het tweede deel van het artikel over de BSC! 

foto: logo van BSC

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE