08/06/2021

Europese week van de sport: help jouw clubs aan projectsubsidies

Wie sport, beleeft meer. En dat geldt natuurlijk niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Daarom organiseert de Europese Commissie jaarlijks in september de Europese Week van de Sport. Ook dit jaar houdt corona ons niet tegen. Onder het overkoepelende thema #BeActive willen we iedereen aanzetten om tijdens deze week actief te zijn, en dat het hele jaar te blijven.

Europese uitwisseling van kennis en ervaring

Sport Vlaanderen wil Vlaamse sportclubs daarin ondersteunen, in samenwerking met VSF en ISB.

Clubs krijgen de mogelijkheid om een samenwerking, uitdaging of uitwisseling te organiseren met een andere Europese sportvereniging. Zo maakt iedere Vlaamse club, aangesloten bij een erkende federatie, kans op een budget van €750 voor een project dat plaatsvindt tussen 18 en 30 september.

Opgelet, de uiterste indiendatum is 9 juli. Het volledige reglement en het deelnameformulier kan je vinden op de website van Sport Vlaanderen. Er wordt rekening gehouden met de onzekerheid rond sporten in groepsverband, buitenlandse reizen of samenkomsten. Daarom wordt aan sportclubs die een fysieke uitwisseling plannen ook gevraagd een (online) alternatief te voorzien.

 

foto: sport vlaanderen

 

 

artikel van vlaamse sport federatie

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE