30/04/2022

GSK ontvangt Olympiër Loena Hendrickx voor Meet & Greet

Op zaterdag 23 april bezocht Loena Hendrickx de Gentse Schaatsclub Kristallijn (GSK) in de zomerbar, Gazon, dat grenst aan de schaatsbaan Kristallijn in Gent. De club had Loena en de andere Belgische Olympiërs aangemoedigd via filmpjes op sociale media, als onderdeel van de supporterwedstrijd van de VLSU. De solisten en de synchroteams van GSK zorgden voor de vele ‘likes’. Samen waren zij goed voor honderden hartverwarmende hartjes en haalden ze de overwinning binnen. De beloning voor hun enthousiasme was een bezoek van een 2022-Olympiër aan hun club met een bijbehorende training.

Loena bracht de Gentse club een bezoekje tijdens de Ice Crystal Trophy Synchronized Skating 2022, de eerste door de club georganiseerde internationale synchrowedstrijd.  Ze werd uitbundig onthaald met een erehaag van GSK-leden. Zowel de solisten als de synchroleden en de recreanten van de kinderclub keken halsreikend uit naar haar komst. Ook mascotte Kwikkie wilde deze ontmoeting niet missen.

Na de begroeting trakteerden de synchroleden Loena op een dansje en was er voor hen een fotomoment. Daarna liet Loena de jonge solisten en kinderen van de kinderclub hard werken tijdens een off ice-training. Herhaaldelijk legde zij uit hoe je hoge sprongen moest maken. De schaatsers beseften dat voor een foutloze sprong vele uren training nodig zijn. De jongste solisten hadden ook mooie tekeningen gemaakt voor hun grote idool. Op hun beurt werden zij door Loena getrakteerd op een handtekening en een fotomoment. De dag kon niet meer stuk. Iedereen poseerde trots met de vice-wereldkampioene en Olympiër.

Het bezoek ging veel te snel voorbij en was zeker een succes te noemen. Veel lachende gezichten en stralende ogen die naar hun grote schaatsvoorbeeld opkeken. Gesteld kan worden dat het bezoek als motivator gezien kan worden. Velen dromen ervan net zo goed te worden als Loena.

Bedankt Loena, voor je komst. Ook een grote dank-je-wel aan de VLSU om deze ontmoeting tot stand te brengen.

 

Namens de club Gentse Schaatsclub Kristallijn,

Claudia Verplanke-Waas, bestuurslid GSK, verantwoordelijke Solisten.

Foto: GSK

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE