17/06/2021

Herlaad jouw sportclub met het supertraject!

De campagne van ‘herlaad jouw sportclub’ werd in april succesvol gelanceerd. Er werden een hele reeks behulpzame acties opgestart waar veel reactie op is gekomen vanuit verschillende sportclubs in Vlaanderen. In deze volgende fase van het project maakt de organisatie de hulp aan de clubs nog concreter en persoonlijker door clubs op maat te begeleiden op allerlei vlakken. Benieuwd naar de voorlopige tussenstand? Lees dan zeker verder…

 

700 Clubscanners

Hoera! De resultaten van de Clubscan zijn er. Maar liefst 700 Vlaamse sportclubs deden de afgelopen weken de Clubscan, bedankt om hier mee je schouders onder te zetten!

Het verdict: Met de motivatie zit het goed, de sportclubs willen stuk voor stuk hun club een klasse hoger tillen. Daarbij zijn financiën belangrijk, blijkt duidelijk uit de Clubscan. En dat is logisch, want ongeveer 15% van de sportclubs noemt zichzelf financieel ongezond omwille van corona. Maar ook de reserves van de clubs die wél nog in financiële vorm zijn, dreigen zonder nieuwe inkomsten uitgeput te raken. Daarom schieten wij hen te hulp met financiële begeleiding op maat, waarbij we focussen op wat de clubs het meest nodig hebben.

Los van het financiële luik, valt het trouwens op dat zowat alle clubs de toekomst optimistisch tegemoet zien en graag hun beste beentje voor willen zetten. Clubs willen duidelijk versterken, groeien en scoren na corona, want 32% van de sportclubs vraagt hulp bij het opstellen van een plan voor de toekomst voor hun sportclub. Dat valt natuurlijk niet in dovemansoren, dus krijgen de sportclubs een duwtje in de rug om een uitdagende, aantrekkelijke toekomststrategie in elkaar te boksen.

Clubs die deelnamen aan de Clubscan mogen bovendien voor de zomer nog een persoonlijk actieplan voor hun sportclub in de mailbox verwachten. Bekijk hier een video over de resultaten en de aanpak over de clubscan.

 

Nieuw supertraject: ‘Plan de toekomst van jouw sportclub’

Zonder sterke bestuurders, vrijwilligers en trainers is er geen sport in clubverband mogelijk. Daarom stellen we met trots het nieuw en gratis supertraject aan jou voor. Met ‘Plan de toekomst van jouw sportclub’ gaan we komend najaar samen op zoek naar de energie van onze Vlaamse sportclubs en hun sterktes en zwaktes als club. We duiken met verschillende sportclubs in een traject van 6 groepssessies, afgewisseld met individuele coachingmomenten per sportclub.

Intekenen op dit traject is dus een unieke kans om in enkele maanden tijd sportclubs nieuwe energie te geven, te structureren en te plannen, en dat helemaal gratis. We eindigen het traject met een concreet plan van aanpak waarmee clubs verder aan de slag gaan.

Voor meer uitleg kunnen sportclubs zich inschrijven voor de online infosessie op 16 juni van 20u tot 21u.

 

Hulp bij subsidie-aanvragen nodig?

Natuurlijk wil jij voor jouw sportclub extra financiële bewegingsruimte creëren met subsidiegelden. Maar hoe pak je dat aan? Geef het estafettestokje even door aan de Vlaamse Sportfederatie, want zij beantwoorden al jouw vragen over subsidies en maken je wegwijs in het aanvragen ervan. Vraag nu een gratis begeleidingstraject op maat aan via herlaadjouwsportclub.be en grijp de kans om de toekomst van jouw club weer in eigen handen te nemen.

Je kan dit allemaal en nog zoveel meer op de website van www.herlaadhouwsportclub.be terug vinden.

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE