16/10/2020

Hivernia, een hechte familie die elkaar steunt door dik en dun

Hivernia is een club voor zowel recreatieve als competitieve schaatsers van alle leeftijden. De schaatsers zijn vanaf 15 juni al opnieuw begonnen met intens te trainen voor het nieuwe seizoen. De club heeft zelfs persoonlijke programma’s uitgewerkt voor hun topschaatsers zodat ze hun levels kunnen behalen voor het Belgisch Team, A-competitie en B-competitie. Naast het hoge niveau in de club wil Hivernia een club zijn voor iedereen en werken ze graag in kleine groepjes. Ze leggen daarom een deel van hun focus op de ontwikkeling van hun schaatsers in de C-wedstrijden, Adult competities en schaatsers met een beperking.

Voor de Mechelse club was het heel belangrijk dat iedereen opnieuw kon opstarten, zowel de competitieve clubleden, maar ook de recreatieve clubleden. De heropstart na de lockdown verliep stap voor stap en vanaf juli stond iedereen terug op het ijs. De grootste uitdaging was voor hen  het steeds veranderen van de maatregelen waarmee we rekening moesten houden.

foto: Hivernia

 

Op 20 en 21 november gaat het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen door op de thuisbasis van de club en dit is om het lichtjes uit te drukken, best een hele uitdaging. Er zijn al enorm veel voorbereidingen getroffen en er zijn al draaiboeken opgesteld in het geval dat de kleurcode plots veranderd. Van in het begin werken ze samen met de Stad Mechelen en werd er een protocol opgesteld met een aantal duidelijke regels, namelijk het dragen van een mondmasker is overal in het gebouw verplicht, ontsmetten van de handen voor en na een clubles/training, respecteren van 1,5 meter afstand, werken met vaste bubbels en rekening houden met de leeftijdscategorieën en geen gebruik van kleedkamers.

Voor de club heeft de huidige pandemie een enorme impact op financieel vlak. Belangrijke inkomsten vallen weg, het ijs word duurder, minder schaatsers toegelaten op het ijs, wegvallen van sponsors, enz.. Voor een jonge club zoals Hivernia is dit een enorme uitdaging maar de laten de moed niet zakken. In 2021 staat namelijk hun 1ste internationale wedstrijd op de planning. Het bestuur en de trainsters doen er dan ook alles aan zodat alles volgens plan verloopt en hun schaatsers kunnen schitteren op het ijs.

foto: Hivernia

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE