21/01/2022

Inspiratieavond G-sporten en bewegen op het ijs

Op donderdag 3 februari organiseren GSSL (G-Sport Schaatsen Liedekerke), de Vlaamse Schaatsunie en Sport Vlaanderen een digitale ‘Inspiratieavond over G-sporten en bewegen op het ijs’.

Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn rond G-sporten en bewegen op het ijs? Of ben je een begeleider van G-sporters of lesgever bij een G-sportclub, leerkracht Buitengewoon Onderwijs, begeleider van een zorgcentrum, voorziening of revalidatiecentrum en wil je graag vernieuwende ideeën ontdekken over hoe je een aangepast G-sport- en beweegaanbod kan voorzien voor mensen met een beperking (verschillende doelgroepen)? Of overweeg je om zelf een G-aanbod op het ijs te starten? Schrijf je dan snel in voor de ‘Inspiratieavond over G-sporten en bewegen op het ijs’ met interessante voorbeelden uit het binnen- en buitenland. We delen ervaringen over aangepaste materialen, innovatieve spelvormen en aangepaste oefeningen.

Hieronder kan je alvast het programma terugvinden. We starten om 19u30 en het einde is voorzien om 21u. Deelname is helemaal gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

Inleiding: De G-sportproeftuin

***

Inspiratiesessie ESC River Rats Geretsried e.V.: Duitse G-werking met beweegaanbod op het ijs

***

Inspiratiesessie G-sport Schaatsen Liedekerke (GSSL): Clubwerking & vernieuwende initiatieven

***

Inspiratiesessie Boudewijn Schaats Club (BSC):  Inclusie en Shorttrack

***

Inspiratiesessie Antwerp Phantoms: Para-ijshockey

***

Slotwoord Vlaamse Schaatsunie

Ik schrijf me in!

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en een deelnamelink. Voor meer informatie kan je terecht bij de consulent Sporten Zonder Drempels wim.serneels@sport.vlaanderen

AD

Foto: GSSL

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE