07/11/2022

Junioren rapen medailles in Rostock

In het weekend van 4 tot 6 november mochten de jongste junioren zich meten aan de Europese top op een Star Classwedstrijd in het Duitse Rostock. Maar liefst acht Belgische junioren C en D maakten de reis naar de uiterst noordelijke stad. Namens STKG waren Tilde De Vriendt en Tijmen Van Laethem vertegenwoordigd. IDA vaardigde Sterre De Wilde af en YDS was er aanwezig met Mirthe Michielsen, Luna-Marie Lau, Jesse-Jan Rayen, Zander Liekens en Loy Cremers.

Het werd een leerrijke wedstrijd waarin onze Belgische shorttrackers ook nog eens veel eremetaal mochten meenemen naar huis. De junioren waren goed voor maar liefst acht medailles in totaal. Bij de dames D werden Sterre en Tilde respectievelijk vijftiende en zeventiende op bijna veertig deelnemers. Bij de heren D eindigde Jesse-Jan knap tweede – zelfs na twee jammerlijke valpartijen in de A-finale – en Zander volgde op een mooie vierde plaats met twee individuele bronzen medailles. Ook Luna-Marie wist zich bij de beste drie te scharen bij de dames C. Met een gouden en zilveren medaille was ze goed voor de tweede plaats in het eindklassement. Mirthe schaatste naar een achtste plek. Tot slot wist ook Tijmen bij de heren C een individuele zilveren plak binnen te halen, maar in de eindstand viel hij jammer genoeg net naast het podium. Loy moest zich tevreden stellen met een achttiende plaats in het overall klassement. Met veel leerrijke momenten in de benen vertrokken Jesse-Jan, Mirthe, Tijmen en Loy meteen na de wedstrijd naar de volgende krachtmeting in Bormio, voor de Alta Valtellina Trophy van 11 tot 13 november.

In onderstaande tabel kan je de volledige uitslagen raadplegen. De tweede Star Classwedstrijd voor deze categorie wordt zo goed als thuis verreden. Van 9 tot 11 december schaatsen deze toppers voor de medailles in Hasselt.

JUN D

1000m

500m

777m

OVERALL

Sterre De Wilde (IDA)

12

19

15

15

Tilde De Vriendt (STKG)

15

13

23

17

Jesse-Jan Rayen (YDS)

5

4

2

2

Zander Liekens (YDS)

12

3

3

4

JUN C

1500m

500m

1000m

OVERALL

Luna-Marie Lau (YDS)

1

2

6

2

Mirthe Michielsen (YDS)

7

8

5

8

Tijmen Van Laethem (STKG)

4

2

6

4

Loy Cremers (YDS)

21

12

22

18

 

Foto: YDS

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE