22/12/2020

Maak kennis met ons nieuw ijsdanspaar!

Vorig jaar trainde de Belgische Léo Baeten nog in Moscow met zijn vorige partner maar nu staat hij hard te werken op het ijs in Miami. Zijn coaches stelde hem een jaar geleden voor dat hij naar het warme Florida zou afreizen voor een try-out met een Bulgaarse schaatster en de rest is nu geschiedenis.

Door de huidige corona situatie die 9 maanden geleden begon was de try-out natuurlijk niet zo vanzelfsprekend. “We hadden beide andere try-outs gepland maar door de corona situatie is het dus ook niet gebeurd. Om beiden niet teveel tijd te verliezen besloten we dat ik zo snel mogelijk naar Miami zou komen zodat we het komende seizoen zouden kunnen voorbereiden. Na veel zoeken en 2 weken quarantaine in Bulgarije, kon ik in augustus eindelijk in Miami landen.”

Sinds augustus heeft het paar onderdak gevonden bij de trainers Alper Ucar en John Kerr in Miami. De twee trainers hebben samen een schaatsschool genaamd @iceberg_skating_academy. Daarnaast werken ze ook intensief samen met Zhana Palagina, een ballet leerkracht die samen met olympisch kampioen Evgeni Platov werkt.

Leo en Elvira willen komend seizoen België representeren op internationale junior competities. Hun ultieme droom is om België op kaart te zetten bij internationale senior competities. Een laatste tip die Léo nog wil meegeven aan alle schaatsers die nu niet kunnen trainen: “Met de moeilijkheden om nu te trainen op ijs zou ik schaatsers vooral aanmoedigen om veel danslessen te volgen. Er zijn online heel veel klassen beschikbaar en ook op Youtube. Veel succes!”

foto: Léo Baeten en Elvira Nikolova in de begin positie van hun free dance

EA

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE