30/01/2023

Mooie ervaring voor onze junioren op het WK shorttrack voor junioren.

Van 27 tot 29 januari vond in Dresden (Duitsland) het Wereldkampioenschap shorttrack voor junioren plaats. Voor België stondenWarre Noiron, Fré Van Damme , Aleyandro Rivero Maerschalck en Larsen Casobolo aan de start.

Op de 1500m wist Fré zich in heat1 te qualificeren voor de kwartfinales met een tweede plaats, in de kwartfinales wist hij zich met een vierde plaats in zijn heat net niet te plaatsen voor de halve finales. Warre en Aleyandro werden in hun heat respectievelijk vierde en vijfde. Op de 500m haalden alledrie de jongens een vierde plek in de preliminaries.  De 1000m eindigde met een vierde plaats voor Warre en een vijfde plaats voor Fré, elks in hun respectievelijke heat. Voor de relay sloot ook Larsen zich aan bij het team en werden er grote stappen gezet die uiteindelijk resulteerden in een mooie derde plaats in hun heat van de kwartfinales, twaalfde plaats in het eindklassement met een tijd van 4.11.564.

Kortom een mooi weekend waarin de jongens ervaring konden opdoen op internationaal niveau, Warre pech had door een paar valpartijen, grote progressie werd gemaakt en mooie pr's werden gereden. 

Goed gedaan mannen, dat belooft voor de toekomst!

SVG

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE