27/03/2022

Mooie prestaties voor Belgen op EYOF in Vuokatti

In het sneeuwachtige Vuokatti in Finland regende het aan goede prestaties van ons Belgisch duo op de EYOF. Na de openingsceremonie – waarin Warre Noiron de eer kreeg om de vlag te dragen - Warre en Aleyándro Rivero-Maerschalck streden tegen de andere Europese topschaatsers van hun leeftijdscategorie. Warre heeft een heel consistente wedstrijd laten zien door driemaal in de B-finale te geraken. Op de 1500m werd hij achtste met een nieuwe persoonlijke besttijd van 2.22,4, op de 500m schaatste hij opnieuw naar een achtste plaats met opnieuw een persoonlijk record van 43,0 en op de afsluitende 1000m wist hij een zevende plaats te bemachtigen. Aleyándro zijn wedstrijd begon wat moeizaam na een penalty tijdens zijn eerste rit. Het was een kort avontuur de eerste dag. Gelukkig wist hij zich te herpakken en behaalde hij een mooie tiende plaats op de 500m in een nieuw persoonlijk record van 44,2 en een vijftiende plaats op de 1000m, ook in een nieuwe persoonlijke besttijd van 1.31,8. Beide heren mochten zeer tevreden terugkeren naar huis.
 
Uiteraard was deze wedstrijd veel meer dan enkel shorttrack. Tijdens EYOF hebben onze shorttrackers kennis mogen maken met een andere Belgische atlete uit het alpineskiën, Nore Kerkhofs. Ze zijn dan ook uitbundig gaan supporteren tijdens haar wedstrijden op de skipiste. Voor alle atleten was dit een eerste kennismaking met het Olympische aspect van het sporten. De Olympische spirit zal hoogstwaarschijnlijk voor de rest van hun leven blijven nazinderen. We verwachten dan ook dat deze wedstrijd hun honger naar de echte Olympische Spelen alleen maar zal versterkt hebben. Verder kregen ze ook een korte les in mediatraining. Het resultaat van Warre kan je terugvinden op de sociale mediakanalen van het BOIC (Team Belgium) of via deze link. Je hoort er hoe Warre zich voorbereidt op zijn wedstrijden en hoe hij in de sport staat.
 
Vrijdag 25 maart, meteen na de laatste wedstrijden, maakten de Belgen zich op voor de Closing Ceremony. Warre kreeg bovendien nogmaals de vlag overhandigd omwille van zijn sterke prestaties. Zaterdag keerden onze Belgen terug naar huis en op zondag kwam Warre zelfs nog naar Hasselt om zijn teamgenoten van het nationaal team aan te moedigen op het BK.
Foto: Rino Vanhooren
 
RVH

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE