24/11/2023

Resultaten van onze fantastische toppers!

Het nieuwe schaatsseizoen is weer begonnen. Wat een fantastische eerste seizoenshelft mochten we beleven. 

Kunstschaatsen:

Historisch, België leverde al 3x een Grand Prix (GP) podium af met Loena Handrickx en Nina Pinzarrone in de hoofdrol. Loena presteerde een 1e plaats in de GP Skate Amerika. Nina een 2de plaats bij haar debuut aan de senioren GP in Frankrijk. Zelfs bij een kleine terugval wegens ziekte, wist Loena een mooie 3de plaaats te behalen in de GP van China. Haar GP finale ticket lijkt ze op zak te hebben. De jonge Nina Pinzarrone scoort in haar 2de GP van Japan met een welverdiende 2de plaats in de short.

 

Het zou een historisch moment zijn voor België  om 2 GP finalisten af te leveren. Wij wensen hen alvast veel succes toe! Wij kijken alvast in spanning uit naar de vrije kür van Nina in Japan!

Shorttrack:

Wie shorrtrack zegt in België, denkt aan Hanne en Stijn Desmet. Dit is zeker waar ze wisten hun klasse te bevestigen na een Canadese zomer. Ze scoorden niet 1, niet 2, maar 4 medailles op 2 wedstrijden. 

Hanne Desmet behaalde al 2x goud op de 1500m en 1x een zilvere medaille op de 1000m. Haar broer Stijn Desmet wist een zilveren medaille te behalen op de 1500m in de eerste wereldbeker van Montreal. 

Maar er is meer dan alleen maar Hanne en Stijn Desmet in België. Wisten jullie dat wij 2 relayploegen hebben die meedoen voor de prijzen. De mixed gender relay wist zo al 2x de B-finale te winnen. De heren presteren sterk, wedstrijd na wedstrijd. De heren relay ploeg maakte een mooie progressie van de 7de, in wereldbeker1, naar een 5de plek in wereldbeker 2. Ook zij wisten de B-finale te winnen. 

Langebaan:

Onze langebaanschaatsers trokken hun op gang in november voor hun eerste wereldbeker. Meteen viel België in de prijzen met topper Bart Swings. Hij behaalde een 2de plaats op de mass start. Sandrine Tas behaalde een mooie 10de plaats in haar mass start. Ook debutant Indra Médard wist een knappe 5de plaats te behalen in de mass start (B-divisie).

Verder in de B-devisie wist Mathias Vosté, een 5de plaats te behalen op de 1500m en Isabelle van Elst een 4de plaats op de 1000m.

België gaat opzoek naar meer medailles met het nieuwe team bij de team pursuit mannen. Hierin vormen Jason Suttels, Indra Médard en Bart Swings een TGV trio opzoek naar een kwalificatie op het EK en WK in 2024. Deze mannen scoorde met een 5de plaats in de B-divisie. 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE