05/10/2022

Sandrine wint tweede massastartcompetitie

Afgelopen zaterdag werd de tweede manche van de KNSB massastartcompetitie verreden in Heerenveen. Aan de start stonden twee Belgische schaatsers. Voor Indra Médard was het de eerste massastartwedstrijd van het seizoen. In de B-groep eindigde hij als twaalfde na amper een week op het ijs gestaan te hebben. "Het was een vreemde koers, maar vond het wel leuk," aldus Indra. In de tussenstand bezet hij momenteel een gedeelde 54ste plaats. 
 
Voor Sandrine Tas was het al de tweede massastartwedstrijd. Zij kwam tijdens de eerste manche in Leeuwarden ook al aan de start, maar moest het toen stellen met een zevende plaats. Op haar thuisbaan in Thialf kon ze zaterdagavond echter onderweg punten sprokkelen én was ze de snelste in de eindsprint. Voor Sandrine is dit de eerste overwinning op het ijs en dat smaakt naar eigen zeggen naar meer. Ondanks de afwezigheid van onder andere Team Zaanlander is dit toch een sterke prestatie. In de tussenstand prijkt Tas op nummer één. 
 
Daan van der Elst, die in Leeuwarden ook zijn wedstrijdseizoen opende met een elfde plaats in de halve finales en in totaal een 32ste plaats, verscheen in Thialf niet aan de start. Hij zakte zo naar de 51ste plaats in het tussenklassement. Deze maand staan de derde en vierde manche nog gepland op 16 en 30 oktober in respectievelijk Deventer en Heerenveen. 
 
Foto: Martin de Jong
 
AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE