18/10/2020

Schaatsen in combinatie met studies - Denis Krouglov

Studeren combineren met sporten op hoog niveau is niet altijd even gemakkelijk. Deze week zetten we een aantal schaatsers in de kijk die er alles aan doen om de perfecte balans te vinden tussen de studieboeken en het ijs. Onze laatste student deze week is kunstschaatser Denis Krouglov. Nog maar 11 jaar en hij barst van het talent.

Denis staat al 6 jaar op ijs waarvan bijna 4 jaar als competitief lid bij de Kunstschaats Academie van Hivernia in Mechelen. Hij verdedigt de kleuren van zijn club op nationaal en internationaal niveau. Sinds vorig seizoen schaatst hij in de categorie Advance Novice Boys.

Tijdens de lockdown was het voor Denis heel moeilijk omdat hij plots thuis moest studeren en vooral alles zelfstandig aanleren. “Tijdens de lockdown miste ik eigenlijk mijn grootste passie na de schooluren. Maar gelukkig ging onze ijsbaan van ISCM al open in juni en kon ik al sneller bij Hivernia trainen dan voltijds naar de school te gaan.” zei Denis.

Wegens de COVID-19 maatregelen trainen ze bij Hivernia in kleinere bubbels en zones en is het verplicht om altijd een mondmasker te dragen. “Het is niet altijd even gemakkelijk, maar door al die regels te volgen, kunnen wij ook meer uren veilig trainen. Ik voel er mij goed bij.”

Momenteel zit Denis in het zesde leerjaar. Wat wil zeggen dat hij volgend jaar overgaat naar het eerste middelbaar. Dit zorgt natuurlijk voor meer en zwaardere leerstof. Toen we vroegen of hij al eens had gedacht aan hoe volgend jaar eruit zou zien zei hij : “Misschien zal ik dan een tandje moeten bijsteken? Maar dat zal ik met plezier doen, want ik ben ook geboeid door nieuwe interessante leerstof. Ik word dankzij mijn gezin, clubbestuur en schooldirectie mooi ondersteund en begeleid waardoor wij samen zullen werken aan de best mogelijke planning om mijn studies en topsport te combineren. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Om af te sluiten geeft Denis nog belangrijke tips mee voor alle schaatsers die studies (willen) combineren met een schaatscarrière: “Geniet van je sport en wat je doet! Zorg ervoor dat je met een geweldig team kan samenwerken! Met Team Hivernia ben ik met mijn gat in de boter gevallen. Mijn clubbestuur, mijn coaches, mijn schaatsdirectie werken nauw samen met mijn schooldirectie
Een goede dag-, week-, maand- en jaarplanning is noodzakelijk om jouw doelstellingen te bereiken. Een fantastisch gezin hebben die jouw alle kansen geeft, maar steeds met de voetjes op de grond.”

 

Foto: Denis Krouglov

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE