17/08/2021

Shorttrackers leven zich uit op het ijs in Mechelen

Op zondag 8 augustus verzamelde de schaatsers voor de start van het VLSU-shorttrackkamp. De 13 deelnemers, allemaal tussen de 8 en 13 jaar oud, werden meteen opgevangen door de trainsters van dienst, namelijk Hannah Vermeeren en Lieselot Noiron. Iedereen stond te springen om zo snel mogelijk op het ijs te staan in de hal van Ice Skating Center Mechelen.
 
Met de fiets verplaatsten de shorttrackers zich van hun logement in de scoutslokalen van Bonheiden naar het frisse ijs. De ijsbaan was gereserveerd voor onze snelheidsduivels, dus lag de piste helemaal open voor de groep. En met zoveel plaats en superglad, net afgereden ijs kan je eens zo snel gaan!
 
Naast de intense on-ice trainingen werd er ook veel gesport en gespeeld naast het ijs. Zo maakten onze schaatsertjes de terreinen van de scouts in Bonheiden volledig onveilig met hun spelletjes en droogtrainingen. Ook vele andere sporten kwamen aan bod de afgelopen dagen zoals zwemmen, skaten, fietsen, balsporten en nog veel meer!
 
13 augustus was het de laatste dag van het intense schaatskamp en we hopen deze toppers in wording volgend jaar terug te zien! 
 
EA

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE