21/11/2023

Starclass CD-1 Oberstdorf

Afgelopen weekend stond de eerste Starclass CD op het programma in het Duitse Oberstdorf. 4 Belgische shorttrackers maakten de lange reis en gaven iedere dag het beste van zichzelf. Jesse-Jan Rayen (YDS Hasselt) en Lars Van Aerde (YDS Hasselt) namen deel in de categorie men junior D. Tilde De Vriendt (STKG Gent) en Sterre De Wilde (IDA Deurne) schaatsen mee bij de women junior C.

Jesse-Jan Rayen heeft er een uitmuntend weekend opzitten! Jesse-Jan slaagde erin om elke afstand op zijn naam te zetten en zo ook een eerste plaats in het algemeen klassement te behalen. Naast heel mooie ritten te schaatsen, verbeterde hij ook nog eens elk Belgisch Beloften record op zowel de 500, 777 als de 1000 meter! Proficiat!

Lars Van Aerde schaatste dit weekend zijn allereerste Starclass. Lars heeft er een enorm leerrijk weekend opzitten en mag met een mooie pr op de 777 meter en een 26ste plaats in het algemeen klassement tevreden terug naar huis keren!

Ook Tilde De Vriendt heeft er een mooi weekend opzitten. Een pijnlijke valpartij hield haar niet tegen om pr’s op zowel de 1000 als 1500 meter te schaatsen en zo met een overall 16de plaats naar huis te komen! 

Sterre De Wilde had een weekend met ups en downs, maar ook zij slaagde erin om mooie pr’s te schaatsen op zowel de 1000 als de 1500 meter. Sterre eindigde op een verdienstelijke 31ste plaats in het algemeen klassement.

Proficiat allemaal! Volgende afspraak 2-4 februari 2024 voor de tweede Starclass CD in Nijmegen.

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE