11/04/2022

Team Phoenix 21ste op WK in Hamilton

Ook Team Phoenix stond afgelopen weekend op Canadese bodem. Bij hun lag de taak om de Belgische kleuren te verdedigen op het wereldkampioenschap synchroonschaatsen. Het strijdtoneel bevond zich in Hamilton, in de provincie Ontario. De schaatssters mochten zich zowaar voorbereiden met zicht op Niagara Falls.

23 teams uit 19 verschillende landen zouden de show van hun leven moeten neerzetten om de wereldtitel in de wacht te slepen. Op vrijdag stond de korte kür op het programma. België mocht als zevende land aantreden, haalde 37,82 punten binnen en kwam hiermee op een voorlopig 21ste plaats. Aan de leiding staat Finland met Team Helsinki Rockettes, gevolgd door twee Canadese teams: Team Les Supremes en Team Nexxice.

Zaterdag mochten de teams opnieuw aantreden voor de vrije kür. Daarin wisten onze landgenotes 75,56 punten binnen te halen, waarmee ze opnieuw als 21ste eindigden. De overwinning was voor Canada deze keer, met Team Les Supremes, gevolgd door Team Marigold Ice Unity uit Finland en Team Nexxice. Het puntentotaal leverde Team Phoenix een uiteindelijke 21ste plaats op. De eindoverwinning ging naar Team Les Supremes, het zilver en brons ging respectievelijk naar Team Marigold Ice Unity en Team Helsinki Rockettes. Ondanks dat de dames hun “season’s best” niet konden verbeteren, keert Team Phoenix dankbaar en voldaan terug naar huis. Ze hebben van elke minuut genoten en dat de fans deze keer wel terug in de tribune mochten zitten om hun favoriete schaatsers aan te moedigen, heeft daar vast en zeker bij geholpen. Tot volgend seizoen!

Foto: Team Phoenix

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE