28/03/2023

Terugblikken op het WK kunstschaatsen

Afgelopen week vond het Wereld Kampioenschap Kunstschaatsen plaats in Saitama, Japan. Wat een fantastische week was dat! Met trots mocht België voor het eerst 5 schaatsers sturen en behaalde Loena Hendrickx een bronzen medaille! Wij blikken terug, jij ook?

Voor het eerst mocht België 5 kunstschaatsers uit sturen naar het Wereld Kampioenschap Kunstschaatsen. Drie schaatsers in de discipline vrij rijden vrouwen en twee schaatsers die samen een koppel vormen voor de categorie ijsdansen. Extra bijzonder voor de VLSU is dat 4 van de 5 schaatsers ook de VLSU vertegenwoordigen.

Op woensdag 22 maart was het dag voor onze vrouwen. Loena, Nina en Jade reden de korte kür. Jade beet voor onze Belgische schaatsers de spits af. Ondanks zij een hele prachtige kür reed, kon zij haar helaas niet kwalificeren voor de lange kür. De volgende schaatser was Nina. Ze reed heel sterk en eindigde op een mooie 14de plaats. Loena sloot de korte kür af bij de vrouwen. Ook zij reed heel sterk, maar maakte een kleine slipper op combinatie triple lutz, triple toeloop en eindige de op de 5de plaats.

Donderdag 24 maart zagen we zowel onze vrouwen terug in actie, als ons ijsdanskoppel Oliva en Leo. Oliva en Leo maakten een prachtig debuut op het WK. Wat een performance. Helaas kwalificeerde zij zich niet voor de Free Dance. Later waren de vrouwen aan de beurt. Nina reed een foutloze kür en eindige op de 10de plaats, wat haar bracht op de 11de plaats in het totaal. Loena begon heel sterk met de openingssprong triple lutz, triple toeloop. Met trots behaalde Loena een bronzen medaille!

België is heel trots op jullie! Dikke proficiat met jullie prestatie!

Loena Hendrickx bronzen medaille

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE