14/11/2020

Testevenementen Peking afgelast

Omwille van de huidige pandemie die nog steeds de wereld in haar greep heeft, maakte de ISU bekend dat de testevenementen voor langebaan, shorttrack en kunstschaatsen op de Olympische ijsbaan in Peking geannuleerd worden.

De voornaamste reden hiervoor is dat er voor verschillende landen andere reisrestricties gelden, waardoor het organiserend comité van Beijing 2022 en het Internationaal Olympisch Comité genoodzaakt werden om de testwedstrijden af te gelasten. Het gaat om de Grand Prix finale kunstschaatsen die van 10 tot 13 december zou plaatsvinden, de World Cup shorttrack van 18 tot 20 december en het WK langebaan van 25 tot 28 februari. Hoewel het vinden van andere, veilige locaties (buiten China) en data niet evident is, gaat de ISU op zoek naar alternatieven om zowel Grand Prix finale voor de kunstschaatsers, alsook het Wereldkampioenschap voor de langebaanschaatsers te organiseren. Zo denkt ISU-voorzitter Jan Dijkema dat een WK langebaan in een bubbel in Heerenveen zeker tot de mogelijkheden behoort, nu er ook goedkeuring is over de organisatie van het EK Sprint en Allround, en nog twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen.

Voor de wereldbeker shorttrack die normaal in Peking zou plaatsvinden, liggen er echter geen alternatieven op tafel. Deze wedstrijd wordt definitief geannuleerd omwille van de beperkingen in de jaarplanning. In de komende dagen volgt er nog een update over het verdere verloop van seizoen.

 

 

Foto: Joris Volckaert

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE