21/12/2022

Time trial EYOF live te volgen

Zaterdag 24 december schaatsen vijf shorttrackers een time trial over vijf ronden in Hasselt om de individuele plaatsen in te vullen die beschikbaar zijn op de EYOF (European Youth Olympic Festival) dat van zaterdag 21 januari tot zaterdag 28 januari 2023 in het Italiaanse Friuli Venezia Giulia georganiseerd wordt. Lotta Van Herck (IDA) en Mirthe Michielsen (YDS) nemen het tegen elkaar op bij de dames, bij de heren zijn dat Lowie Dekens (STKG), Tijmen Van Laethem (STKG) en Larsen Casubolo (STKG). 

De startvolgorde gebeurt volgens aflopende besttijd op de 500m. Pas nadat iedereen eenmaal heeft geschaatst, worden de tijden bekend gemaakt. Daarna volgt eventueel een herkansing voor wie dat wil. Hierbij starten we met de schaatser die de traagste tijd neerzette in de eerste poging. Meteen na de herkansing wordt de nieuwe tijd gecommuniceerd naar iedereen. Het selectiecomité beschouwt de beste tijd uit maximaal twee pogingen. 

Voor zowel de dames als de heren zijn er twee selectieplaatsen beschikbaar. Binnen beide geslachten wordt de winnaar van de time trial rechtstreeks voorgedragen aan het BOIC. De tweede startplaats kan door aanwijzing gebeuren. Het selectiecomité zal de keuze uiterlijk één week na de time trial bekend maken. 

De time trial zal live te volgen zijn op YouTube vanaf 12u30. Klik daarvoor op deze link.

MS

Foto: Rino Vanhooren Photography

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE