18/04/2022

Veertigste editie Easter Cup Gent

Afgelopen paasweekend stond de Easter Cup in Gent op de planning voor veel shorttrackers. Het werd een speciale editie, want het paastoernooi vierde zijn veertigste verjaardag – na uitstel omwille van de pandemie. Voor dit jubileum organiseerde STKG op zaterdagavond een gezellige barbecue in de tuin van de Kristallijn voor alle deelnemers en hun omkadering.

 

 

Met meer dan 140 deelnemers uit verschillende landen werd de internationale tweedaagse opnieuw een succes. De Belgische schaatsers namen het op tegen renners uit Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Denemarken en Italië. Naast de prijzen voor de individuele afstanden, konden ook de clubs beloond worden met een prijs in het clubklassement. Daarin werd rekening gehouden met het aantal deelnemers, hun resultaten en podiumplaatsen, inclusief de resultaten van aflossing waarmee het weekend werd afgesloten. De winst van het clubklassement was voor gastclub STKG (Gent). Op een tweede plaats eindigde IHCL (Leiden, Nederland) en de derde plaats was voor YDS (Hasselt). In de tabel hieronder kan je alle winnaars terugvinden en op deze link vind je alle resultaten in detail terug.

 

 

Vrouwen

Heren

Junior F

Menthe De Vriendt (STKG)

Ruan Olden (SVU)

Junior E

Fleur Hartveld (IHCL)

Zander Liekens (YDS)

Junior D

Fleur Alkemade (IJZV)

Filippo Pezzoni (SES)

Junior C

Pom Straathof (IHCL)

Massimiliano Picchiarelli (VGT)

Junior B

Roos Van der Zwet (SVU)

Warre Noiron (IDA)

Junior A/Senior

Caroline Vandenbulcke (STKG)

Adriaan Dewagtere (STKG)

Master

Marloes Verschoor (IHCL)

Jeroen Straathof (IHCL)

 

Proficiat aan alle deelnemers, maar natuurlijk ook bedankt aan de organisatie voor een geslaagd competitieweekend. Dit paastoernooi was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen in België. Tijd om te genieten van wat welverdiende rust voor het volgend seizoen weer van start gaat!

 

Foto: Rino Vanhooren

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE