21/01/2021

Vlaamse Week tegen Pesten

Dit jaar hebben de organisaties Kies Kleur Tegen Pesten en WAT WAT acties opgestart ter ere van de Vlaamse week tegen pesten, die loopt van 5 tot en met 12 februari 2021. Voor kinderen tot en met 12 jaar kan je deelmenemen aan de STIP IT actie van Kiest Kleur tegen Pesten. En voor alle jongeren vanaf 13 jaar kan je deelnemen aan de Detox Challenge van WAT WAT.

STIP IT

In Vlaanderen zijn 1 op 6 kinderen en jongeren wel eens slachtoffer van pest gedrag. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van met zich mee. Daarom maken wij ook tijdens de 16de Vlaamse Week tegen Pesten voor hen graag een vuist tegen pesten, samen met jullie.

De gezichten van de STIP IT actie van dit jaar zijn niemand dan de bekende Nora Gharib en Sarah Mouhamou. Ketnet gooit ook in 2021 alles in de strijd tegen pesten met een knaller lied en bijpassende videoclip: “Iedereen in positie? Stip it, stip it, come on and stip it!”

Ben jij akkoord met de 4 afspraken tegen pesten? Zet dan 4 stippen op je hand en verspreid ze over het hele land! Vergeet ook niet om je stippen op de stippenkaart te zetten.

Wil je iets doen voor iemand die gepest wordt? Of voor iemand die opkomt voor iemand die gepest wordt? Of heb je zelf ooit gepest en wil je het goedmaken? Haal je bakkerstalent boven en geef die persoon een taartje of koekje met 4 stippen. Vanaf 8 februari is er 5 dagen lang dagelijks een STIP IT-programma op Ketnet.

Meer info over de STIP IT campagne kan je hier terug vinden.

Detox Challenge

Met hun 7 days Detox Challenge dagen ze leerlingen en leerkrachten (maar ook leiders, leden, sporters en trainers) uit om de positieve vibes in de groep een boost te geven. Nu meer dan ooit! Want deze coronatijden vragen om extra te investeren in je groep … Tijdens de Detox Challenge kies je elke dag een woord. Dit is een positief woord waarrond hij/zij/die wil werken. Jongeren kunnen hier dan een actie aan koppelen, bijvoorbeeld: ik zeg vandaag tegen iedereen goeiedag.

Meer info over het draaiboek van de Detox Challenge kan je hier terug vinden;

 
EA

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE