23/01/2021

Welke vragen leven bij jou rond mentaal welzijn?

De veiligheidsmaatregelen en het gemis van sporten samen met vrienden in de club wegen zwaar bij vele sporters. Verschillende sportfederaties krijgen momenteel veel vragen van hun leden over het mentaal welzijn. Hierdoor is het heel duidelijk dat veel van hen nood hebben aan advies en een hart onder de riem. 

Om gehoor te geven aan deze signalen slaan de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten Vlaanderen en Sport Vlaanderen de handen in elkaar. We willen jullie een communicatiepakket aanbieden en daarvoor hebben we jouw input nodig. Welke vragen leven er bij de sportclubs en leden rond mentaal welzijn? We verzamelen deze vragen en leggen ze voor aan een panel van sportpsychologen.

Als we alle antwoorden binnen hebben zorgt een expert voor laagdrempelige én onderbouwde antwoorden en tips in korte filmpjes. Die filmpjes zullen we dan natuurlijk voor jullie ter beschikking stellen.

Omdat we hiermee zo snel mogelijk aan de slag willen, vragen we om via deze link het formulier in te vullen voor dinsdag 26 januari. In een volgende stap organiseren we (begin februari) een klankbord waarin we een overzicht van de vragen geven en reeds bespreken hoe jullie alles kunnen uitrollen naar de leden.

Deze actie past binnen de #blijfsporten-campagne en zal midden februari gelanceerd worden.

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE