21/02/2023

Wereldbekerfinale met opnieuw medaille en winst in het eindklassement voor Swings.

De ISU Worldcupfinale ging dit jaar door van 17 tot 19 februari , net als de week ervoor in het Poolse Tomaszów Mazowiecki.

Op de eerste dag stonden meteen al twee Belgen aan de start:

Isabelle van Elst startte op de 500m in de B-groep en finishte hier op een hele mooie tweede plaats.

Bart Swings verscheen aan de start van de 1500m in de A-groep en eindigde op de 6e plaats.

Omdat de wereldbekerfinale een afsluiting is van een reeks wereldbekers werd dit weekend dus ook telkens een overall eindklassement opgemaakt.

In het eindklassement van de 1500m bij de mannen kwam Bart Swings tot een 10e plaats, Mathias Vosté eindigde op de 37e plaats. De Nederlander Kjeld Nuis won het eindklassement.

Isabelle van Elst eindigde op de 27e plaats in het eindklassement van de 500m, gewonnen door de Zuid-Koreaanse Min-Sun Kim.

De Noorse Ragne Wiklund won de Worldcup op de 3000m bij de vrouwen, Sandrine Tas eindigt in deze categorie op de 32e plaats.

Geen Belgisch team bij het onderwerp teamsprint mannen, de Worldcup gaat hier naar Nederland.

Dag 2 op de Worldcupfinale leverde voor Bart Swings een prachtige bronzen medaille op op de 5000m! Gefeliciteerd! In het eindklassenment van de wereldbeker behaalt hij de 5e plaats, winst is voor de Nederlander Beau Snellink.

Mathias Vosté behaalde op de 500m in de B-groep een 15e plaats, in het eindklassement eindigt hij op de 42e plaats. Winst in het eindklassement is dit jaar voor de Canadees Laurent Dubreuil.

Op de 1500m kwam Isabelle van Elst helaas niet aan de start door ziekte. De worldcup ging naar de Japanse Miho Takagi, Sandrine Tas behaalde de 19e plaats in het eindklassement.

Bij de teamsprint vrouwen ook geen Belgisch team aan de start, de winst ging naar de USA.

Op de laatste dag stonden nog de 1000m en de mass start op het programma.

Mathias Vosté schaatste naar een hele mooie 4e plek in de B-groep op de 1000m, in het eindklassement eindigt hij op een 26e plaats.

Isabelle van Elst eindigde op de 27e plaats in het eindklassement van de 1000m.

Sandrine Tas schaatste in de halve finale van de mass start naar een 8e plek waarmee ze zich plaatste voor de finale. In de finale deed ze het nog beter met een 6e plaats. In het eindklassement komt ze zo op een mooie 8e plaats terecht!

Als laatste van de Belgen kwam Bart Swings in actie. In de semifinale plaatste hij zich vlot door deze te winnen, in de finale reed hij een sterke wedstrijd en eindigde hier op de 7e plaats, meer dan voldoende om zich voor een vijfde keer te verzekeren van eindwinst in het Wereldbekerklassement en de Worldcup op zijn naam te schrijven!

Volgende afspraak voor onze langebaanschaatsers is het WK afstanden van 2 tot 5 maart in Heerenveen.

SVG

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE