27/11/2022

Zilver voor Loena Hendrickx in Espoo

Van 26 tot 28 november stond in Espoo, Finland, de laatste Grand Prix-wedstrijd op het programma van de kunstschaatsers. Namens België nam Loena Hendrickx deel, ze werkte de wedstrijd met glans af.

Op vrijdag stond de korte kür op het menu. Na een vlekkeloos programma kwam Loena daar met 74,88 punten als beste uit, al volgde de Japanse Mai Mihara met 73,58 punten kort op haar. Het zou nog een spannende strijd worden in de vrije kür voor het goud en zilver. Zaterdag mocht Hendrickx dan opnieuw de wedstrijddag voor vrouwelijke solisten afsluiten. De vrije kür verliep echter minder vlekkeloos dan haar kort programma. Met een val verloor ze belangrijke punten en bleef ze steken op plaats drie voor dit segment. Haar leiderspositie moest ze aan de tweevoudige Four Continental kampioene Mihara afgeven en met 203,91 punten zakte Loena naar de tweede plaats. Het brons was voor de Japanse Mana Kawabe.

De vijftien punten van haar overwinning in Angers en de dertien punten voor haar zilveren medaille in Espoo leveren Loena een totaal op van 28 punten, waarmee ze zich rechtstreeks plaatst voor haar allereerste Grand Prix Finale dat van 8 tot 11 december in Turijn, Italië, wordt gehouden. Meteen een historische prestatie op zich, want geen enkele Belgische dame deed haar dit al voor. Enkel de beste zes schaatsers uit de zes Grand Prix-wedstrijden worden voor dit prestigieus evenement geselecteerd.

Foto: ISU

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE