12/06/2020

Zomerijs in Hasselt

Covid-19 zette helaas vervroegd een punt achter het schaatsseizoen 2019-2020. Om de toppers uit het shorttrack en het kunstschaatsen de kans te bieden om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijden van het nieuwe seizoen, opent de ijsbaan van Sport Vlaanderen Hasselt op 13 juli al de deuren. Dit doen ze in nauw overleg met de Vlaamse Schaatsunie (VLSU), die als grootste partner van dit project voorrang krijgt bij het invullen van de beschikbare uren.

De VLSU zal uiteraard niet alle beschikbare uren opnemen, waardoor andere schaatsclubs – waarvan hun thuisbasis op één van de drie ijsbanen van Sport Vlaanderen (Hasselt, Liedekerke en Herentals) ligt – ook gebruik kunnen maken van dit zomerijs. Voor de ijsbanen van Liedekerke en Herentals behoort een vervroegde opening helaas niet tot de mogelijkheden omwille van respectievelijk onderhoudswerken en hoge zomertemperaturen. De resterende uren in Hasselt kunnen eventueel wel ingevuld worden door andere schaatsclubs. De publieke beurten worden echter nog niet voorzien tot de geplande opening op 11 september.

Sport Vlaanderen is alvast verheugd om de nationale shorttrackploeg en kunstschaatstoppers zoals Olympisch atlete Loena Hendrickx te mogen verwelkomen. Omgekeerd zijn de atleten en coaches ook laaiend enthousiast, want zomerijs is in België niet vanzelfsprekend. Topsportdirecteur van de VLSU, Jeroen Straathof: Dit is een belangrijke stap voor het shorttracken en het kunstrijden. We zijn enorm blij en dankbaar dat Sport Vlaanderen dit voor de topsport doet” Ook shorttrackers Adriaan Dewagtere en Rino Vanhooren lieten weten dat ze enthousiast zijn en niet kunnen wachten om weer op het ijs te staan.

Loena Hendrickx sluit zich hierbij aan. “Dankzij de samenwerking tussen Sport Vlaanderen en de VLSU heb ik nu de zekerheid om de ideale trainingsfaciliteiten in eigen land te hebben om in aanloop naar het nieuwe seizoen weer naar de top te schaatsen. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn team en trainingsgenoten deze zomer in Hasselt te overbruggen. Wat een top initiatief!”

Sport Vlaanderen benadrukt wel dat bepaalde regels in verband met contactbeperking en hygiënische reflexen, van kracht blijven, ongeacht de afbouwfase waarin we ons bevinden. De ijsbaan zal de nodige maatregelen treffen en vraagt ook aan de atleten en coaches om deze maatregelen te respecteren.

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE